Befejeződött a budapesti Allee Bevásárlóközpont csaknem 18 millió eurós felújítása

Gazdaság, 2022.10.03

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 15:10 órakor kiadott, Befejeződött a budapesti Allee Bevásárlóközpont csaknem 18 millió eurós felújítása című anyagunkban a közlő módosította az általa korábban közölteket.A 2. bekezdés helyesen:


A közlemény szerint az Allianz Real Estate és a CBRE I M által képviselt Allianz intézményi befektetők tulajdonában álló Allee korszerűsítése 2020-ban kezdődött, és a munkálatok a koronavírus-járvány alatt sem szüneteltek. (a második cégnevet pontosítottuk)


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Befejeződött a budapesti Allee Bevásárlóközpont csaknem 18 millió eurós felújítása

Budapest, 2022. október 3., hétfő (MTI) - Befejeződött a fővárosi Allee Bevásárlóközpont csaknem 18 millió euróba kerülő felújítása, amelyet a központ üzemeltetője, a Multi Corporation önerőből finanszírozott - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az Allianz Real Estate és a CBRE IM által képviselt Allianz intézményi befektetők tulajdonában álló Allee korszerűsítése 2020-ban kezdődött, és a munkálatok a koronavírus-járvány alatt sem szüneteltek.

Hozzátették, hogy az átépítéssel zöldebbé is vált az Allee: az épület közösségi tereiben a világítást energiahatékony LED-lámpákra cserélték, az üvegtetőn hőszigetelő fóliát helyeztek el, jelenleg pedig egy 710 négyzetméteres napelem park telepítése zajlik. Energiatakarékossá tették a teljes légkondicionáló rendszert is, ami az energiafogyasztást jelentősen csökkenti.

Kiemelték, hogy a beruházás hatására a létesítmény éves energiafogyasztása 1,8 millió kilowattórával, a szén-dioxid-kibocsátása pedig a becslések szerint mintegy 660 tonnával csökken.

Ugyanakkor jelezték, az Allee Bevásárlóközpont 2019 óta kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használ.

A technikai átalakítások mellett jelentősen nőttek a zöld felületek is, példaként a bevásárlóközpont Kőrösy József sétány felőli bejárata mellett található, 17 méter magas, 65 négyzetméter felületű, élő, virágos és örökzöld növényekből épített növényfalat említették. Az innovatív zöld fal oxigént termel, megköti a szén-dioxidot, felfogja a port és környezetében jelentősen képes növelni a páratartalmat, ezzel hűti a levegőt.

A XI. kerületben található Allee Bevásárlóközpont több mint 160 üzletnek, egy 13 termes multiplex mozinak, éttermeknek, irodáknak, és egy fitnesz teremnek biztosít helyet, a bevásárlóközpont felújított mélygarázsában 1200 parkolóhely van.

A multifunkcionális komplexum látogatóinak száma meghaladja az évi 13 milliót.

A Multi Hungary Kft. a Multi Corporation részeként az integrált ingatlanüzemeltetési szolgáltatások vezető páneurópai platformja. A vállalat 1982-es alapítása óta több mint 200 ingatlanprojektet valósított meg, amelyek összterülete meghaladja az 5 millió négyzetmétert, eszközértéke pedig csaknem 13 milliárd eurót tesz ki. A vállalat a szolgáltatások teljes spektrumát kínálja: egyebek mellett az aktív vagyon- és ingatlankezelést, üzemeltetést, átalakítást és felújítást, bérbeadást. A társaság székhelye Hollandiában található, de vannak irodái többek között Belgiumban, Németországban és Magyarországon is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!