BÉT - Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a Mol gyengülése húzta le a BUX-ot

Gazdaság, 2019.11.21

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,53 pontos, 0,65 százalékos csökkenéssel, 43 654,37 ponton zárt csütörtökön. A Mol kivételével a vezető részvények ára alig változott, az olajipari részvény árfolyama azonban csaknem 3 százalékkal gyengült.

A nemzetközi tőzsdéken elromlott a hangulat az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról érkező hírek miatt, miután értesülések szerint előfordulhat, hogy idén már nem lesz megállapodás a felek között.

Az Egyesült Államok és Kína a kereskedelmi konfliktuson túl a hongkongi tüntetések körül is diplomáciai szóváltásba keveredett, az amerikai képviselőház ugyanis helyi idő szerint szerda este megszavazott egy, a hongkongi tüntetőket támogató törvényjavaslatot, egy nappal azt követően, hogy azt a szenátus egyhangúan elfogadta. Peking heves tiltakozását fejezte ki a törvényjavaslat ellen, mellyel szerinte Washington Kínai és Hongkong belügyeibe avatkozik.      A feszült légkör és a részmegállapodás körüli bizonytalanságok hatására a kínai tőzsdeindexek második napja estek, a jüan pedig tovább gyengült a dollárhoz képest csütörtökön. A magyar részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 86 forinttal, 2,86 százalékkal 2920 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 14 150 forintot ért, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 440 forintra erősödött, forgalma 301,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,59 százalékkal 5930 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3998,27 ponton zárt csütörtökön, ez 12,02 pontos, 0,30 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!