BÉT - Májusban emelkedett a részvénypiac forgalma és a BUX

Gazdaság, 2023.06.01

Májusban erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán a forgalom, a BUX index az április végi értékéhez képest 5,4 százalékkal emelkedett, 47 262 ponton zárta a májust - közölte a havi statisztikájában a BÉT csütörtökön.

Az azonnali részvénypiac forgalma májusban 208 milliárd forintot ért el, amely egy kereskedési napra vetítve 9,9 milliárd forintos átlagos forgalmat jelent. A hónap utolsó kereskedési napján jóval az átlag feletti, csaknem 45 milliárd forintnyi üzletkötés teljesült.

Az előző hónapban, áprilisban a havi forgalom 113 milliárd forint, a napi átlagos forgalom 6,3 milliárd forint volt.

A legnagyobb, 105 milliárd forint értékben ebben a hónapban is az OTP Bank részvényeivel kereskedtek, a bankpapír árfolyama 4,8 százalékkal emelkedett. A Richter forgalma 53 milliárd forint volt, a gyógyszeripari társaság részvényeinek árfolyama 6,8 százalékkal nőtt. A Mol 37,9 milliárd forintos forgalmat ért el, az olajipari vállalat árfolyama 2,8 százalékkal emelkedett.

A közepes részvények közül a közleményben kiemelték a Nutexet és a Duna House-t, előbbi 16,8, utóbbi 15 százalékos árfolyam-növekedést ért el áprilishoz képest.

A befektetési szolgáltatók sorrendjében májusban is a Wood & Company zárt az első helyen, 104,8 milliárd forintos adásvétellel. A második helyen álló Concorde 91,5 milliárd, a sorrendben harmadik Erste 90,9 milliárd forintos forgalmat bonyolított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!