TV műsor

Bővíti logikai áramkör gyártó kapacitását a Samsung

Gazdaság, 2021.05.13

Tekintettel az elektronikai alkatrészeknek a járműiparban fellépett hiányára, nagyberuházással bővíti félvezető áramkör és mikrochip termelési kapacitását a dél-koreai Samsung Electronics a honlapján közzétett bejelentés alapján.

A bejelentés szerint a Samsung 2030-ig 171 ezer milliárd won (151 milliárd dollár) összeget fordít "élvonalbeli félvezetőáramkör gyártástechnológiai kutatásokra és egy új termelőegység létesítésére". Az új üzem 2022 második felében kezdené meg a termelést.

A mostani bejelentés a mikrochip-gyártási kapacitás növelésére áprilisban publikált 133 ezer milliárd wonos beruházási terv felett értendő.

A memória-áramkörök gyártásában piacvezető Samsung tervei szerint az élvonalba kíván kerülni az 5G távközlési technológiában és autonóm járműelektronikában, a mesterséges intelligencia felhasználási területein alkalmazott logikai áramkörök világpiacán is. Ennek érdekében szoros együttműködést alakított ki az elmúlt két évben félvezető áramkör tervező irodákkal, részegység gyártókkal, berendezés beszállítókkal és a technológia kutatására szakosodott intézetekkel.
https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-to-boost-investment-in-logic-chip-businesses-to-krw-171-trillion-by-2030
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!