Egyiptomi vízerőműnél végez szerviztevékenységét a Ganz

Gazdaság, 2023.05.31

Egyiptom egyik vízerőművénél, az Esna Power Plantnél végez jelentős, több szakaszból álló szerviztevékenységet a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A transzformátorok, nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, valamint nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó vállalat a szervizelési munkálatok első, májusban zárult szakaszában egy 16,8 megavoltamper (MVA) teljesítményű hidrogenerátor karbantartását végezte el. Ezt követően, év végéig további 2 generátoregységet újítanak fel a társaság szakemberei - ismertetik a közleményben.

A Ganz a hidrogenerátor szervizelési munkálatait a vízenergia-termelés területén tevékenykedő Hydro Plants Generation Company (HPGC) társaság számára teljesítette, a Níluson található, 100,8 MVA kapacitású, évi csaknem 473 gigawattóra (GWh) elektromos áramot termelő vízerőműnél, az Esna Power Plantnél.

Az MTI érdeklődésére a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. közölte, hogy az egyiptomi Esna Power Plantnél végzett, több évet felölelő szervizelési munkálatok összértéke meghaladja az 500 millió forintot, a most zárult első szakasz értéke pedig 100 millió forint volt.

A szervizelési munkálatok több egység sorozatos felújítására vonatkoznak, a kivitelezés ütemezése várhatóan több évet ölel fel.

A vállalat rendelésállománya éves összehasonlításban 50 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az intenzív exporttevékenység eredményeként a vállalat csaknem 15 ország piacán, köztük számos európai országban, Észak-Afrikában és a közel-keleti régióban van aktívan jelen.

A 2022-es év végére a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevételének 50 százaléka származott külföldi piacokról, ezen belül pedig 2021-hez képest nőtt az Európai Unión kívüli értékesítés is - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A cég az idén több mint 40 százalékos növekedésre számít.

A vállalat tavalyi árbevétele 43,89 millió euró, azaz nagyjából 17,5 milliárd forint volt, csaknem duplája az előző évinek. A nehézgépgyártó vállalat üzemi eredménye 1,96 millió euróra - több mint 784 millió forint - nőtt, az adózott eredménye pedig 2,29 millió euró - több mint 918 millió forint - volt - közölte a társaság.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, miután a CG Electric Systems Hungary Zrt.-vel szemben 2020 júliusában felszámolási eljárás indult. A társaság nyilvános aukción megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat és az ahhoz tartozó eszközállományt, továbbá munkaszerződéseket kötött a társaság közel 300 korábbi munkavállalójával.

A társaság a tápiószelei gyárban egyedi nagyfeszültségű villamos berendezések, így transzformátorok, motorok és generátorok gyártását végzi, illetve ehhez kapcsolódó szerviz tevékenységeket is biztosít az ügyfelei számára. A vállalat több mint 350 munkavállalót foglalkoztat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!