Február végéig lehet nevezni az 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyre

Gazdaság, 2017.11.08

Február végéig lehet nevezni a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által idén ismét közösen meghirdetett 1app alkalmazásfejlesztő versenyre, olyan saját fejlesztésű, magyar felhasználóknak szóló mobilalkalmazásokkal, amelyek egy okosváros lakóinak nyújtanak hasznos szolgáltatásokat.

A NISZ Zrt. MTI-nek küldött közleménye szerint a verseny célja a programozók legújabb generációjának támogatása, akikben megvan a mobilalkalmazások fejlesztéséhez szükséges újszerű, kreatív szemlélet és nyitott hozzáállás.

A versenyre középiskolai tanulók, vagy főiskolai, egyetemi hallgatók nevezhetnek február 20-ig. A jelentkezőknek a http://1app.mik.bme.hu címen kell regisztrálniuk, ugyanitt tudják feltölteni az alkalmazás elérhetőségét, rövid leírását, valamint a forráskódot. A beérkezett pályamunkákat a NISZ Zrt. és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelik.

A verseny dobogósai 500, 300, illetve 150 ezer forintos pénzdíjat, valamint a szervezők és támogatók termékeiből összeállított ajándékcsomagokat vehetnek át a február végi eredményhirdetésen és díjátadón.

A versenyen leadott mobilalkalmazások a fejlesztő tulajdonában maradnak. A kiírók a beküldött alkalmazásokat nem publikálják, illetve használják élesben, inkább ösztönözni szeretnék, hogy a kódolósában jártas fiatal fejlesztők összemérjék tudásukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!