GDN Ingatlanhálózat: továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

Gazdaság, 2020.08.14

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható - közölte a GDN Ingatlanhálózat pénteken az MTI-vel.

Kiemelték, amennyiben Magyarországot is eléri ősszel a járvány második hulláma, annak kevésbé érzékelhető hatásai lehetnek.

Részletezik, hogy a koronavírus-fertőzés márciusi megjelenését követően gyakorlatilag teljes egészében leállt a gazdaság, ennek részeként az ingatlanpiac is hatalmasat esett. A számok a korlátozások enyhítésével fokozatosan emelkedni kezdtek, és a nyári hónapokban már elérték a 2019-es szintet.

Gadanecz Zoltán, a GDN alapító-tulajdonosa a közleményben rámutott arra, motiváló tényező az újraindulás óta, hogy az emberek biztonságos helyre szeretnék menteni a pénzüket, és az ingatlant ilyen befektetésnek érzik. Az árak nem emelkedtek, sőt, bizonyos helyeken minimálisan csökkentek is, ami szintén elősegíti az adásvételek számának növekedését. Június-júliusban már vissza is állt a tavalyi állapot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!