Húszmilliárd forintos beruházást adott át Kirchhoff Esztergomban

Gazdaság, 2024.05.31

A karosszéria- és alvázelemeket gyártó német tulajdonú Kirchhoff Hungaria Kft. Esztergomban avatta fel pénteken a cég új, 5600 négyzetméteres csarnokát, a húszmilliárd forintos beruházás része még egy dorogi 6300 négyzetméteres csarnok berendezése és termelésbe állítása.

A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban Feldolgozóipari kibocsátásunk mintegy 25 százaléka az autóiparból származik, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy fel tudjunk készülni arra a változásra, amely az autóipart érinti a következő évtizedekben - mondta köszöntőjében a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára.

Illés Boglárka hozzátette, a magyar autóipar termelési értéke tíz év alatt három és félszeresére nőtt, 2023-ban rekordot ért el, 11,6 százalékos növekedéssel meghaladta a 13 600 milliárd forintot.

Magyarországon 2500 német vállalat 222 ezer embernek biztosít megélhetést. Elsődleges célkitűzésünk, hogy még szorosabb kapcsolatokat alakítsunk ki Németországgal. A Kirchhoff Hungaria Kft. beruházáshoz 920 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott - emelte ki az államtitkár.

J. Wolfgang Kirchhoff, a vállalatcsoport vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt, a Suzuki beszállítójaként települtek Esztergomba, akkor egy műhelyben 25 ember dolgozott.

Ma a cég húsznál több márkához szállít alkatrészeket, legnagyobb vevője a Suzuki mellett a Mercedes-Benz és a Volkswagen csoport. A mostani bővítéssel az eddigi 700 dolgozó mellé 100 új kolléga érkezik - ismertette a vezérigazgató.

Körtvélyessy Géza, a társaság adminisztratív ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az esztergomi gyár a mostani bővülés előtt 28 600 négyzetméteren termelt, és további három hektár szabad területtel rendelkeznek.

Kirchhoff Hungaria Kft. a nyilvánosan elérhető adatok szerint 2022-ben 130,8 millió eurós árbevételt ért el 4,7 millió euró adózás előtti eredménnyel, 2023-ban 147 millió euró volt az árbevétel 3,9 millió eurós eredménnyel.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban A Kirchhoff húszmilliárd forintos beruházásának átadása Esztergomban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!