Ismét felelős játékszervezési nemzetközi tanúsítványt szerzett a nemzeti lottótársaság

Gazdaság, 2022.06.22

Idén immáron ötödik alkalommal szerezte meg az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries - EL) felelős játékszervezési tanúsítványát a Szerencsejáték Zrt.

Az MTI-ek küldött szerdai közleményben felidézték, hogy 2010-ben, a kelet-közép-európai régióban elsőként szerezték meg a tanúsítványt, azóta 2013-ban, 2016-ban, 2019-ben és az idén ismét elnyerték ezt a nemzetközi minősítést.

Öt alkalommal megszerzett elismeréssel az EL tagjainak kevesebb mint tíz százaléka rendelkezik. A hazai nemzeti lottótársaság a független, külső értékelő auditor jelentésére alapozott vizsgálat szerint a minimum 75 százalékos küszöbértéket messze meghaladva összesített átlagban 95 százalékos eredményt ért el. A háromévente megújítandó nemzetközi elismerést jelentő aranyoklevelet a szervezet éves közgyűlésén, Wiesbadenben vette át a Szerencsejáték Zrt. képviselője.

Közölték: a 2022-es felelős játékszervezési tanúsítványhoz szükséges vizsgálat olyan játékszervezési területeket érintett, mint a kutatás, az alkalmazottak és az értékesítésben résztvevők képzése, a játéktervezés, a távszerencsejátékok, a reklám és a marketing, a játékfüggőség megelőzésének segítése, a játékosok nevelése, az érintett felek bevonása, illetve távszerencsejátékok/digitális csatornák. A felmérés során a Szerencsejáték Zrt. a tízpontos minősítési rendszer egyes részterületein az idei értékelésen is kiválóan teljesített, az akalmazottak képzése és a játéktervezés területén a maximálisan kiosztható pontot kapta.

Felelős játékszervezőként, a Szerencsejáték Zrt. működteti a "Maradjon játék!" elnevezésű ernyőprogramot és weboldalt, szakmai szervezetekkel együttműködve biztosítja a játékfüggőség hatékony és eredményes kutatását, megértését, megelőzését, valamint kezelését, beleértve a kiskorú, sérülékeny célcsoportok védelme érdekében létrehozott számos szakmai programot és etikus marketing megközelítést.

A játékfüggőség megelőzésének segítése érdekében számos alapítvánnyal és egyetemmel - többek között az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológiai Tanszékével - állnak szoros kapcsolatban. 2012 óta működtetik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel a "Játék határokkal" elnevezésű országos programját, valamint játékfüggőség kezelésének és megelőzésének érdekében Információs pontokat hozott létre az ország 7 pontján - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!