TV műsor

Javult a fogyasztói hangulat júniusban az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.06.11

A vártnál nagyobb mértékben javult a Michigan Egyetem júniusra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban.

A pénteken publikált előzetes adatok alapján júniusban 86,4 pontra emelkedett a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe a májusi 82,9 pontról a várt 83,0 pont helyett.

A fogyasztók körében javult a kilátások és az aktuális kondíciók megítélése is, bár az utóbbi a vártnál kevésbé. A kilátások megítélését számszerűsítő mutató 83,8 pontra emelkedett 78,8 pontról a várt 79,0 pont helyett, az aktuális kondíciók megítélését számszerűsítő mutató pedig 90,6 pontra 89,4 pontról a várt 92,3 pont helyett.

A fogyasztók idei inflációs várakozásai 4,0 százalékra csökkentek 4,6 százalékról, az öt évre szóló inflációs várakozások pedig 2,8 százalékra 3,0 százalékról.

"A fogyasztók a gazdaság lendületes növekedését és a munkanélküliség csökkenését várják. Leginkább az infláció alakulása miatt aggódnak az amerikai fogyasztók, de aggályaik némileg enyhültek az előző havihoz képest" - foglalta össze a felmérés megállapításait Richard Curtin vezető közgazdász.
http://www.sca.isr.umich.edu
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!