Javult áprilisban a Sentix euróövezeti üzleti hangulatindexe

Gazdaság, 2024.04.08

A vártnál nagyobb mértékben javult a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe áprilisra vonatkozóan a gazdaságkutató intézet honlapján hétfőn publikált jelentés alapján. A kilátások megítélése két éve az első alkalommal már pozitív.

A Sentix befektetői hangulatindex áprilisra a várt mínusz 8,3 pont helyett mínusz 5,9 pontra javult az előző havi mínusz 10,5 pontról.

Az áprilisi az index sorban a hatodik egymást követő havi javulása. A mostani lett az index legkedvezőbb értéke, amióta 2022 márciusában mínusz 7,0 ponttal negatívba fordult az előző havi plusz 16,6 pontról. A legrosszabb értékét azóta a 2022. októberi mínusz 38,3 ponttal érte el.

Az index összetevői közül a kilátások megítélése már sorban a hetedik alkalommal javult és 2022 februárja, az ukrajnai háború kezdete óta az első alkalommal ért el pozitív értéket, 5,0 pontot a márciusi mínusz 2,3 pont után.

Javult az aktuális helyzet megítélése is, sorban a hatodik alkalommal: áprilisban mínusz 16,3 pontot mutatott a márciusi mínusz 18,5 pont után.
http://www.sentix.de/index.php/sentix-Economic-News/wird-jetzt-alles-gut.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!