Konténeres sittszállítás Budapesten: mikor éri meg?

Gazdaság, 2021.10.19

Budapesten a konténeres sittszállítás megrendelése nem egy nagy kunszt.

Sittszállítás Viszont megtalálni a valóban megbízható, megfelelő háttérrel rendelkező céget, már nem megy mindenkinek elsőre. Ha odafigyelünk pár apróságra, akkor nem lehet gond ezzel sem. Azonban a partner kiválasztásán kívül is vannak még dolog, amire oda kell figyelnünk, hogy megérje az egész szállítás.

Hol találok konténeres sittszállításra megbízható partnert?

Például az interneten. Igen, akár ennyire egyszerűen is rátalálhatsz a megfelelő partnerre. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen céget találsz. Ha valaki csak úgy fent van a neten, az édes kevés. Legyen meg minden céginfó, írjanak valamit a cégméretről, flottáról, konténerekről. Valamint nem árt az sem, ha segítő szándékú információkat is lehet találni az oldalukon.

Fontos ugyanis, hogy olyan legyen a cég, aki valóban megoldaná a problémánkat, nem pedig újakat generálna. Mert például, ha egy építkezésre nem a megbeszélt időben érkeznek a konténert üríteni, akkor emiatt akár csúszhat is az építkezés. De az a minimum, hogy plusz munkát generálhat, mert addig is valahol lennie kell annak a hulladéknak. Azt pedig később bele kell majd pakolni a konténerbe. Nem árt az sem, ha nagy a flotta és a konténerek száma. Így kedvezményes áron, vagy akár ingyen is tudnak hosszabb távra is konténert biztosítani.

Hogy lehet gazdaságosabb a konténeres sittszállítás?

Fent már említettem, hogy egy nagy flottával és konténerszámmal rendelkező cégnél akár ingyen is nálad lehet a konténer. Persze nem örökké, de több napra vagy akár egy hétre is. Így hát csak azzal, hogy jól választasz, máris spóroltál.

Van más módja is annak, hogy még gazdaságosabbá tegyük a konténeres sittszállítást. Az egyik ilyen, hogy megfelelően választjuk meg a konténer méretét. Akkor ugyanis, ha alábecsüljük a várható sittmennyiséget, többször kell fordulnia a szállítónak, ami nagyobb díjat jelent. Mindig érdemes egy kicsivel nagyobbat kérni, mint amennyire számítunk. Ha pedig nagyon sok lesz, akkor a legnagyobb konténert kell kérni, mert a több forduló azzal lesz a leggazdaságosabb.

Ha viszont építkezel és szóródó anyagra (sóder, homok, kavics, termőföld) van szükséged, akkor össze tudod kötni a két szállítást. A Budapest Konténer például megoldja neked, hogy a konténer érkezésekor egyúttal valamilyen megrendelt szóródó anyagot is odaszállítsanak, így egy körrel letudható a szóródó anyag és a konténer érkezése is.

Mire érdemes még figyelni?

Bár nem kifejezetten spórolás, de ez nézőpont kérdése. Mindenesetre az, hogy nem bírságolnak meg, az is egyfajta spórolás lehet. Amiről szó van, amire érdemes odafigyelni, az az, hogy hol lesz letéve a konténer.

Ha saját telken belül teszik le, akkor nincs vele teendő. Viszont ha közterületen szeretnéd elhelyeztetni a konténert, akkor az bejelentés- és díjköteles a helyi önkormányzatnál. Nehogy elkapjanak blicceléssel!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!