Légiipari Szakmai Napok Börgöndön

Gazdaság, 2024.05.14

Légiipari Szakmai Napokat tartanak a Börgöndi Repülőtéren, a kedden kezdődött kétnapos rendezvényt a Magyar Légiipari Klaszter szervezte a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet és az Albatrosz Repülő Egyesület támogatásával.

A szervezők keddi közleménye szerint a rendezvényen 650, pályaválasztás előtt álló középiskolai tanuló és pedagógus vesz részt, hiszen a program fókuszában a képzés és oktatás áll, és szeretnék felkelteni a fiatalok érdeklődését a légiipar iránt.

A rendezvényen bemutatkoznak a hazai légiipar meghatározó szereplői, gyártók, karbantartók, oktatási intézmények és képzőszervezetek.

Az előadások mellett 14 kiállítási standon különféle légiipari érdekességeket láthatnak az érdeklődők a Blériot XI háromhengeres motorjától az Airbus törzselemekig. Megtekinthetők drónok, célrepülőgépek, repülőgép-, drón- és festőszimulátor, bemutatkozik az Altus ultrakönnyű motoros-vitorlázórepülőgép és a HungaroCopter könnyű helikopter.

A résztvevők megismerkedhetnek a dugattyús motorok javításával, a repülőgépek karbantartásával, illetve a pilóta, a repülőműszaki, valamint a repülőmérnöki terület képzési lehetőségeivel. Az Albatrosz Repülő Egyesület és az LHSN.hu kiállítóhelyein pedig a farepülőgép-építést, a katonai légi irányítás múltját, valamint múzeumi repülőgépeket és helikoptereket mutatnak be a látogatóknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!