Lezárult a Samsonite beszállítói fejlesztési projektje

Gazdaság, 2021.04.16

Lezárult a Samsonite Hungária Bőrönd Kft. magyarországi beszállítóinak versenyképességét fejlesztő projektje, amelyet 919 millió forintos költséggel valósítottak meg - közölte az utazó bőröndöket gyártó, szekszárdi székhelyű kft. az MTI-vel.

A projekt 445 millió forint támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) - írták közleményükben.

Tájékoztatásuk szerint a fejlesztésekben a Kresz és Fiedler Kft., a Termoplast Kkt., a Plasticor Kft. és a Sárrét-Plast Zrt. vett részt; a négy kkv a Samsonite új, innovatív technológiájának bevezetésével bővítette termékpalettáját, informatikai fejlesztést hajtott végre, jelentősen növelte fröccsöntő kapacitását, két beszállító pedig bővítette épületeit. A konzorciumvezető társaság tanácsadással és szervezetfejlesztéssel is segítette beszállítóit.

A projektet a magyarországi Samsonite dinamikus piaci részesedéséből adódó termelésbővülése alapozta meg. A meredeken felfutó termelés miatt nőtt az igény a stabil és versenyképes helyi beszállítói háttérre. Ez egybevág a Samsonite csoport stratégiai célkitűzésével, amely szerint kívánatos az árban versenyképes, de kevésbé rugalmas, távol-keleti beszállítók kiváltása a gyártó bázisokhoz közelebb fekvő, helyi beszállítókra - tették hozzá.

A Samsonite Hungária 2017-ben 1,1 millió utazó bőröndöt gyártott; Pinczel József, a cég gyárigazgatója az MTI-nek elmondta: a gyár termelése 2018-ban nőtt, 2019-ben kevéssel, 2020-ban a világjárvány hatásai miatt jelentősen csökkent. 2019-ben a kft. létszáma 745 volt, 2020-ban csoportos létszámleépítést hajtottak végre, jelenleg több mint 400-an dolgoznak a szekszárdi üzemben. A gyárigazgató hozzátette: az év 3. és 4. negyedévében számít a kereslet élénkülésére. A társaság 2019-ben 26 milliárd forint nettó árbevételt ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!