Megerősítette az Egis igazgatósága vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát

Gazdaság, 2022.07.05

Az Egis igazgatósága megerősítette vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát, a társaság gazdasági igazgatói pozíciójára Vándor Balázst nevezték ki - közölte az Egis Gyógyszergyár Zrt. kedden az MTI-vel.

Ismertetik, hogy Poroszlai Csaba 1998-ban kezdte pályáját a Béres Gyógyszergyárnál, ahol 2003 és 2008 között gazdasági igazgatóként dolgozott. Az Egishez 2008-ban csatlakozott, a vállalat stratégiai kontrolling vezetőjeként a kontrolling-rendszerek fejlesztéséért felelt. 2011-ben gazdasági igazgatónak nevezték ki, és tagja lett az Egis igazgatóságának is. Végleges kinevezése az ez év februárjában kezdődő köztes időszakot zárja le, amely időszakra - a korábbi vezérigazgató távozása miatt - felkérést kapott a pozíció átmeneti betöltésére a vezérigazgató-kiválasztási folyamat befejeződéséig.

A tájékoztatás szerint Vándor Balázs főkönyvelőként, illetve helyettes gazdasági igazgatóként támogatta Poroszlai Csabát az ideiglenes vezérigazgatói megbízás időtartama alatt. Jelen döntéssel egy időben Vándor Balázs gazdasági igazgatói kinevezése is véglegessé vált.

Az Egis a régió egyik meghatározó generikus gyógyszeripari vállalata, termékei 61 országban elérhetők, évente mintegy 30 millió beteg gyógyul Egis-készítményekkel. Magyarország egyik vezető generikus gyógyszergyáraként az Egis adja el a magyar gyógyszertárakban a legtöbb vényköteles gyógyszert.

Az Egis a franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat, a Servier Csoport tagja.

Nyilvános cégadatok szerint az Egis Gyógyszergyár Zrt. a 2020 október 1. és a 2021. szeptember 30. közötti üzleti évben 193,764 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az előző üzleti évi 186,442 milliárd forint után, az adózás előtti eredménye ebben az időszakban 19,562 milliárd forint volt a bázisidőszaki 22,191 milliárd forinttal szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!