Mit tehetünk akkor, ha elromlott a mosógépünk?

Gazdaság, 2022.07.20

Legyen szó elöltöltős, vagy akár felültöltős mosógépről, a kritikus pillanatban ugyanúgy be tudják mondani az unalmast, természetesen pont akkor, mikor már hatalmas kupacba tornyosul körülöttünk a szennyes ruha.

Mosógép
A tönkrement mosógép megbütykölése pedig még jobb napjainkon sem tartozik a tipikus házimunkák közé, ennek ellenére mégis van néhány trükk, melyet bevethetünk annak érdekében, hogy újra elinduljon a mosás, mielőtt a szakember számát keresnénk a telefonunkban.

Mi a teendő, ha leállt a mosógép mosás közben?

Ha mosógépünk egyszerűen félbehagyta a programot, először érdemes ellenőrizni az áramforrást, illetve adott esetben ellenőrizzük a levert biztosítékot is. Nézzük meg az öblítő, és mosószer adagolót is, hiszen az ott lerakódott kemikáliák okozhatnak eltömődéseket. Ilyenkor ajánlatos a mosógép szűrőjét is kitisztítani, hiszen könnyen lehet, hogy egy kisebb gyerekzokni, vagy egy apró játék okozza a gondot.

Előfordulhat az is, hogy program közben elakadt a mosógép dobja, ilyenkor mindenképp áramtalanítanunk kell a gépet. Ezután pakoljuk ki a dobból a ruhákat, majd próbáljuk meg óvatosan mozgatni azt, hátha sikerül az elakadást okozó tárgyat eltávolítani a mosógépből. Ha azonban azt halljuk, hogy menet közben hangosan kattog a gép, azonnal állítsuk le a mosást, hiszen könnyen lehet, hogy egy kisebb mosógép alkatrész mozdult ki a helyéről, ilyenkor pedig nagy valószínűséggel mi magunk nem is tudjuk elhárítani a bajt.

Abban az esetben, ha mindent leellenőriztünk, és kitisztítottunk, a mosógép mégsem javult meg, sajnos nem úszhatjuk meg a szerelő felkeresését. Nagyon sok minden okozhat ilyen problémát, a meghibásodott mosógép alkatrészt pedig ha van jó műszaki érzékünk van nagy valószínűséggel ki is tudjuk cserélni azt.

Mosógép alkatrészek széles választéka megtalálható háztartási gép alkatrész webáruházunkban.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!