MKT: az 59. Közgazdász-vándorgyűlést szeptember 23-24-én tartják

Gazdaság, 2021.05.21

A járványhelyzet okozta kockázatok és bizonytalanságok miatt az 59. Közgazdász-vándorgyűlést a tavalyihoz hasonlóan élő internetes közvetítéssel, minden érdeklődő számára ingyenesen megtekinthetően rendezik meg szeptember 23-24-én - jelentette be a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke a társaság éves küldöttgyűlésén.

Az idén 127 éves Magyar Közgazdasági Társaság pénteki közleménye szerint a járványhelyzetre tekintettel az éves küldöttgyűlést is online módon tartották meg.

A vezetőség beszámolóját ismertetve Hegedüs Éva, az MKT főtitkára, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte, hogy a társaság gyorsan és rugalmasan alkalmazkodott a pandémia okozta kihívásokhoz: konferenciáit, szakmai rendezvényeit - köztük a közgazdász-vándorgyűlést is - az online térbe helyezte át, így azokat a társaság tagságán túl a gazdaság ügyei iránt érdeklődő közvélemény és a határokon túl élő magyar közgazdászok is követhették az MKT YouTube- és podcast-csatornáján.

A társaság YouTube-csatornáján ma már mintegy 90 szakmai előadás, konferencia vagy kerekasztal-beszélgetés tekinthető meg az elmúlt hónapokból - tette hozzá a főtitkár.

Pleschinger Gyula elnök kiemelte, hogy a tavalyi vándorgyűlés online élő közvetítését mintegy 11,5 ezren követték figyelemmel, és a tanácskozás plenáris és szekcióelőadásainak videóit csaknem 20 ezren tekintették meg.

Szólt arról is, hogy a szakmai párbeszéden túl az idén a társaság elkészített egy gazdaságpolitikai javaslatcsomagot a magyar gazdaság újraindítására a pandémia utáni időszakban, amit eljuttattak a döntéshozóknak.

Az 1894-ben alapított közhasznú egyesület a maga 26 tematikus szakosztályával, 16 megyei szervezetével és mintegy három és félezer tagjával a magyarországi közgazdászok legnagyobb szakmai közössége - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!