TV műsor

MKT: székesfehérvári diák nyerte a Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjét

Gazdaság, 2021.04.07

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja, Nacsa Flóra nyerte a 2020-2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjét - közölte a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szerdán az MTI-vel.

A versenyre csaknem 300 középiskolás jelentkezett az ország 37 településének 62 középiskolájából, illetve Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről.

Az írásbeli forduló után kilenc diák jutott a döntőbe és adott számot tudásáról szóban a szakmai zsűri előtt.

Az első öt helyezett képviselheti Magyarországot a verseny nemzetközi döntőjében, amit várhatóan szeptemberben, Pozsonyban tartanak majd.

Kiemelték, hogy 2021-től a nemzetközi döntőn dobogós helyezést elérő diákok 30 többletpontot kapnak szakirányú egyetemi felvételi esetén.

A közlemény szerint az MKT 2018 tavaszán kötött együttműködési megállapodást cseh, lengyel és szlovák testvérszervezeteivel, amihez kapcsolódva e négy ország megszervezte a cseh kezdeményezésre elindított Közgazdasági Diákolimpiát, amelyen idén már görög és kínai diákok is versenyeznek. A vetélkedő nemzetközi döntőjében angolul mérik össze majd tudásukat a középiskolás diákok.

Az MKT szervező partnerei a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézete, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, a Pénziránytű Alapítvány és a Budapest Institute of Banking voltak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!