Nemzeti Innovációs Ügynökség: Európa legnagyobb innovációs hálózatához férhetnek hozzá magyar egészségügyi startupok

Gazdaság, 2024.04.08

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlajára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozik az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) Health InnoStars hálózatához, hogy elősegítse a jövőbemutató egészségügyi innovációk sikeres piacra lépését Magyarországon és Európában - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

A kormány innovációs stratégiájában meghatározott négy fókuszterület közül az egyik az egészséges életre összpontosít - közölték.

A NIÜ elkötelezett az egészségügy innovációjának előmozdítása mellett, amely összhangban van az EIT Health InnoStars célkitűzéseivel - tették hozzá.

Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a magyar innovatív vállalkozások számára kiemelt jelentőségű a partneri kapcsolatok kialakítása az európai piacokon, és ezzel növelhető a magyar gazdaság exportkapacitása is.

Pongrácz Ferenc, az EIT Health InnoStars regionális igazgatója szerint a megállapodás nemcsak a tehetséges magyar innovátorok számára teremt új lehetőségeket, hanem ezek a vállalkozások egész Európában hozzájárulnak az új egészségügyi megoldások kifejlesztéséhez.

Az EIT Európa legnagyobb innovációs ökoszisztémája, amely Európa több mint 50 innovációs központjában csaknem 2400 partnert fog össze a legjobb üzleti, kutatási és oktatási szervezetektől.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) az innovatív vállalkozói és kutatói utánpótlás erősítésén, az innovatív vállalatok és startupok hazai- és külpiacra jutásának támogatásán keresztül segít javítani az ország innovációs teljesítményét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!