TV műsor

NGM: a várakozások szerint alakult az ipar teljesítménye

Gazdaság, 2018.02.13

Az ipari termelés növekedésének 4,8 százalékos éves üteme megfelel a Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásainak - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Pomázi Gyula kiemelte: decemberben a naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékos volt a bővülés az előző év utolsó hónapjához viszonyítva. A nyers adatok szerint mért 0,5 százalékos csökkenés oka az volt, hogy 2017 decemberében két munkanappal kevesebb volt, mint egy évvel korábban - tette hozzá.

A helyettes államtitkár kiemelte az iparon belül a feldolgozóipar erőteljes súlyát. A járműágazat 1,5 százalékkal nőtt, miközben a fémipar és a gépipar területén a bővülés kétszámjegyű volt, elérte a 11-12 százalékot.

Számos folyamat támogatja a gyógyszeripart, aminek köszönhetően ennek az ágazatnak a termelése is 8 százalék fölött bővült decemberben, éves alapon - hangsúlyozta Pomázi Gyula.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!