Nőttek a személyes kiadások és jövedelmek az Egyesült Államokban októberben

Gazdaság, 2022.12.01

Az Egyesült Államokban havi összevetésben nőttek a személyes kiadások és  jövedelmek októberben.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis csütörtökön közölte, hogy októberben a személyes kiadások 0,8 százalékkal nőttek szeptemberhez képest, amikor szerényebb, 0,6 százalékos emelkedést jegyeztek fel. Az elemzői várakozások átlagában 0,8 százalékos növekedés szerepelt októberre.

A személyes jövedelmek 0,7 százalékkal nőttek szeptemberrel összevetve. Szakértők kisebb, 0,4 százalékos növekedéssel számoltak szeptemberhez képest, amikor 0,4 százalék volt a havi szintű emelkedés.

A személyes fogyasztási kiadások árindexe (PCE) - a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) által preferált inflációs mutató, lényegében a fogyasztói árak változása - éves összevetésben, a szakértők által várt mértékű, 6 százalék volt októberben a szeptemberi 6,3 százalék után. Havi összevetésben 0,3 százalékkal nőtt a személyes fogyasztási kiadások árindexe októberben, ugyanúgy, mint szeptemberben. Szakértők 0,5 százalékot vártak.

A gyakran változékony élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított magindex havi szinten 0,2 százalékra csökkent a szeptemberi 0,5 százalékról. Éves összevetésben a maginfláció 5,2 százalékról 5 százalékra lassult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!