Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA és a Digitális Kereskedelmi Szövetség

Gazdaság, 2023.06.07

Stratégiai megállapodást írt alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) és a Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) a magyar e-kereskedők export hajlandóságának és külpiacra lépésének fejlesztése érdekében - közölte a HEPA szerdán az MTI-vel.

A közleményben Bíró Pál, a DKSZ elnöke, a Google magyarországi vezetője elmondta, a következő időszakban jelentős átalakulásra van szükség a digitális kereskedelemben ahhoz, hogy egyre több és erősebb Magyarországról induló szereplő váljon meghatározóvá a régióban és globálisan.

Kiemelték, hogy a magyar e-kereskedelmi ágazat előtt nyitott a fejlődés lehetősége, a szektor jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Ennek optimális kiaknázásához az ökoszisztémában tapasztalható hiányosságokat és kihívásokat kezelni kell.

Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgatója a közleményben elmondta, "a nemzetközi versenyképességünket a digitalizációs képességeink alapjaiban határozzák meg, így szeretnénk, ha minél több magyar kis- és középvállalkozás élne a digitalizáció nyújtotta széles körű lehetőségekkel." A HEPA és a DKSZ közötti együttműködés keretében ezt kívánják előmozdítani. Csatlakoznak a DKSZ mentorprogramjához, szakmai tudásukat megosztják, ebben nyújtanak majd segítséget a HEPA Exportakadémia képzési programjai is - tette hozzá Jenei Gábor.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését.

A DKSZ egy olyan szakmai együttműködés, amelynek célja a magyarországi e-kereskedelem és e-kereskedők helyzetének javítása, a magyar e-kereskedelem átalakulásának előmozdítása, a hazai szereplők megerősítése és nemzetközi terjeszkedésük fellendítése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!