Szerkezetkész lett a Duna Pearl, Újlipótváros új lakóparkja

Gazdaság, 2021.06.18

Szerkezetkész lett a Duna Pearl a főváros XIII. kerületében, azon belül Újlipótvárosban található új lakópark, a beruházás összértéke mintegy 70 millió euró - közölte a Polat pénteken az MTI-vel.

A Polat első magyarországi projektje a Duna Pearl, amelyet a Polat Hungary leányvállalata, a PD Real Estate Development Kft. fejleszt.

A beruházás részeként 2022 végéig 193 lakást, kávézókat, üzlethelyiségeket, éttermeket, valamint egy 103 szobából álló nemzetközi luxus szállodát adnak át. A lakások egyharmadát már eladták, a beköltöző lakók gépesített, beépített lakásokat vehetnek át.

Az idén 65 éves török cégcsoport, a Polat az ingatlanfejlesztés mellett az energiaiparban, valamint a kerámiagyártásban és -kereskedelemben is érdekelt. A vállalat már több mint húszezer lakást és irodát épített, főként Törökországban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a PD Real Estate Development Kft. nettó árbevétele tavaly 10,2 millió forint volt, a 2019-ben elért 2,1 millió forint után. A cég 2020-ban 556,45 millió forint, 2019-ben pedig 350,8 millió forint veszteséggel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!