Szijjártó: az elveszített munkahelyek pótlása kulcskérdés

Gazdaság, 2021.07.20

Az elveszített munkahelyek pótlása kulcskérdés a világjárvány gazdasági hatásainak kezelésében - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Knapp Hungary Kft. közel hatmilliárd forintos, 1,4 milliárd forint kormányzati támogatással megvalósuló beruházását bejelentő sajtótájékoztatón kedden a Veszprém megyei Nemesvámoson.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország jól teljesített, az elveszített munkahelyeket sikerült pótolni, és ma már 43 ezerrel dolgoznak többen mint egy évvel ezelőtt.

A tárcavezető felidézte: tavaly az MTD Hungária Kft. bezárása miatt 456 ember vesztette el a munkahelyét és 90 ezer négyzetméteres terület maradt "gazda nélkül" Nemesvámoson. A Knapp beruházásáért húsz ország közti versenyt nyert meg Magyarország és Nemesvámos, az osztrák cég 500 munkahelyet teremt.

A miniszter kitért rá: a raktározás és a logisztika a magyar gazdaság számára meghatározó jelentőségű, ráadásul az ezen a területen működő Knapp technológiai színvonalával magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt.

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt másfél év mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból emberpróbáló időszak volt, de Ausztria és Magyarország is hatékony válaszokat tudott találni a nehézségekre. Ebben fontos szerepet játszott a két ország közti együttműködés - emelte ki.

Hozzátette: Ausztria a harmadik legnagyobb beruházó, illetve a második legnagyobb kereskedelmi partnere Magyarországnak.

Szijjártó Péter arról is beszélt: a magyar gépipar első öt hónapban 32 százalékos növekedést mutatott fel.

Ovádi Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte: az MTD Hungária távozását követően azon dolgoztak, hogy a térségben élőknek új munkahelyeket teremtsenek. Még a múlt év végén az első lépést a Bock Hungária Kft. betelepülése jelentette, most pedig a Knapp Hungary Kft.-vel folytatódik a munkahelyteremtés - mondta.

Franz Mathi, a Knapp Hungary Kft. működésért felelős igazgatója arról beszélt: cégcsoportjuk több ágazatban, köztük az egészségügy, a divat, a kiskereskedelem, az élelmiszer-kiskereskedelem és az ipar területén kínál személyre szabott logisztikai megoldásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!