TV műsor

Tavaly csaknem 28 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

Gazdaság, 2020.02.14

Tavaly csaknem 28 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint az előző évhez mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A nyers adatok szerinti bővülés főleg az új építményeknek köszönhető, ezek építése 32,5 százalékkal nőtt, a karbantartási és javítási munkálatokban 26,3 százalékos, a felújításoknál 0,9 százalékos növekedést jegyeztek.

Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 49,1 százalékos volt a bővülés, a lakóépületek építése 26,2 százalékkal nőtt, az ipari létesítményeknél 16,6 százalékos növekedést mértek.

Decemberben az építőipari termelés a nyers adatok szerint 24,8 százalékkal, a kiigazított adatok szerint 29,6 százalékkal nőtt az előző év tizenkettedik hónapjához mérten. A román építőipari termelés volumene 2018-ban 4,1 százalékkal, míg 2017-ben 5,4 százalékkal csökkent éves összevetésben. A 2019-es adatok főként annak köszönhetők, hogy mind a közberuházások, mind a magánberuházások terén jelentős növekedést jegyeztek az előző évekhez mérten.
(MTI)


Ha teheti, kérjük támogasson minket!

Támogassa a valóban minden párttól és önkormányzattól független vidéki újságírást. Minden támogatást köszönünk, amelyet portálunk tartalmának fejlesztésére fordítunk.Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!