Továbbfejlesztették a hulladékgazdálkodási rendszert Karcagon és a Tisza-tó térségében

Gazdaság, 2023.11.17

    Továbbfejlesztették a hulladékgazdálkodási rendszert a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Karcagon és a Tisza-tó térségében - közölte a projekt kommunikációját végző cég pénteken közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházásra több mint 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 programban Karcag Város Önkormányzata és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás.

A beruházás során a Tiszafüredi Hulladékválogató Központban hulladékválogató csarnoképület létesült külső infrastrukturális fejlesztésekkel és szociális épület kialakításával. Emellett mechanikai válogató gépsort telepítettek, amely a vegyes hulladékgyűjtés során felhalmozódó hasznos hulladékok kinyerését segíti - írták.

A Karcagi Hulladékválogató területén egy újrahasznosítható anyagok tárolására alkalmas bálatároló színt alakítottak ki. Üzemcsarnok épült külső infrastrukturális fejlesztésekkel, mechanikai előkezelővel és szociális épülettel. Továbbá egy biológiai stabilizáló tér is létesült - olvasható.

Emellett edényzeteket, hulladékgyűjtő járműveket és rakodást segítő gépeket is vásároltak - szerepel a közleményben.

Mint írták: a korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a térség több településén is lehetőség nyílt a modern hulladékgazdálkodás alapjainak kiépítésére, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés sikeres elindítására. Ennek hatására a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége jelentősen megnövekedett, ebben a beruházásban a megnövekedett mennyiséghez igazodva bővítették a járműparkot, eszközparkot - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!