TV műsor

További 2,3 milliárd forinttal támogatja a kormány a tiszaligeti fürdő építését Szolnokon

Gazdaság, 2020.11.20

A Modern városok programban megítélt, több mint 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáson túl, további 2,3 milliárd forintot kap a kormánytól Szolnok a tiszaligeti fürdő építéséhez - derül ki Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) Facebook-oldaláról.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a plusz támogatásból új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel, megújul az ötvenméteres medence és új csúszdák épülnek. A beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el.

A projekt előkészítésére a kormány jóváhagyott már 80 millió forintot. A 2018-as költségvetésből 2,3 milliárd, a 2019-esből 3,6 milliárd forint, az ideiből 1,8 milliárd forint jutott a fejlesztésre. Az új élményfürdőben kül - és beltéri medencék, vízi csúszdák, sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázó tó új napozóstéggel bővül, a strand parkos, ősfás környezete megmarad, de komfortosabbá válik, és a fürdőhöz 46 új parkolóhelyet és kerékpártárolókat építenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!