Időjárás
meteoblue
TV műsor

Tőzsde - Eséssel indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.11.30

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon. A tőzsdei hangulatot az új vírusvariáns miatt keltett hangulat terheli meg.

A DJIA-30 index 0,22 százalékkal, az S&P-500 index 0,62 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,42 százalékkal csökkent a keddi kereskedés kezdetén.

Hétfőn az indexek a kezdeti esés után nagy nyereséggel zártak. A nemzetközi értékpapírpiacokon erőteljes ingadozás tapasztalható az új vírusvariáns lehetséges gazdasági következményeinek éppen aktuális értékelése miatt. A Fed elnöke Jerome Powell a szenátusi pénzügyi bizottság számára készített jelentésében is aggodalmának adott hangot az új vírusvariáns következményei miatt.

Az esetleges lezárásokkal kapcsolatban fokozódó keresleti aggodalmak az olaj árát is lejjebb nyomták, ami viszont az olajipari részvényeket gyengítette. Az olajipari vállalatok részvényei 3-3,5 százalékkal gyengültek az amerikai piacok nyitása előtt a tőzsdén kívüli kereskedelemben.

Az utazási és szabadidős ágazatokat is hátrányosan érintette a korlátozások esetleges ismét bevezetése. A légitársaságok és hajózási társaságok részvényei 1,5-2 százalékkal gyengültek.

Az olajár csökkent, a WTI 68 dollár alá 12 heti mélypontra, a Brent 71 dollár alá, augusztus vége óta a legalacsonyabbra. Az amerikai piacok keddi nyitásakor a Brent ára 3,81 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,64 dolláron, a WTI ára pedig 3,97 százalékkal csökkent 67,17 dollárra.

Az arany spot ára 0,51 százalékkal ment fel unciánként 1794,51 dollárra. Az eurót 0,62 százalékkal jegyzik erősebben 1,1365 dolláron. Az euró november végére ismét visszatért az 1,13 dollár feletti szintre, de így is a napokban elért, 2020 júliusa óta legalacsonyabb szint közelében tartózkodik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!