Tőzsde - Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.03.04

Csekély változással, vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,06 százalék emelkedéssel, az S&P-500 index 0,02 százalék csökkenéssel, a Nasdaq Composite index pedig 0,34 százalék gyengüléssel kezdte a szerdai kereskedést.

Szerdán az indexek veszteséggel zártak, leginkább a technológiai ágazatok részvényei gyengültek, mivel azok reagálnak a legérzékenyebben a fix hozamú befektetések, a kincstárjegyek befektetési eszközként játszott szerepe erősödésére. Az inflációs várakozások tükrében az utóbbi időkben megnőtt a kincstárjegyek hozama.

A piacok szoros figyelemmel követik majd Jerome Powell Fed-elnök beszédét a Wall Street Journal konferenciáján a kötvényhozamokra esetleg tett utalások miatt.

Az olajárak tovább emelkedtek csütörtökön a szerdai két százalékot tetézve. Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők telekonferencián tárgyalják meg csütörtökön önkéntes termeléskorlátozási vállalásuk további sorsát. A korábban kiszivárgott hírekkel ellentétben mostanra már úgy tűnik, hogy az eredeti terveknek megfelelően áprilistól napi 500 ezer hordóval növelik majd a kitermelést, nem 1,5 millió hordóval.

Az OPEC+ önmérséklete és a gazdasági fellendülésbe vetett remények négy hónap alatt 40 dollár alól 60 dollár fölé vitték fel az olajárat, ami egyes elemzők szerint arra utal, hogy a kínálat már nem tart lépést a keresleti kilátásokkal.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 1,76 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 62,36 dolláron, a Brent ára pedig 1,84 százalékkal 65,25 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,22 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2036 dolláron, az arany spot ára 0,28 százalékkal unciánként 1715,88 dollárra emelkedett. Az arany spot ára szerdán 1701 dolláron kilenc havi mélypontot érintett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!