Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium

Gazdaság, 2021.10.14

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a termet a BKSZC a Legrand Magyarország Zrt.-vel közösen alakította ki - hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőtképzésért felelős helyettes államtitkára a szaktanterem átadásán elmondta, a szakképzés, a gazdaság területén olyan nagy léptékben haladnak a fejlesztések, valamint olyan gyorsan változik a technológia és a technika, hogy az iskolák ezzel képtelenek lépést tartani. Ezért szükséges, hogy a vállalatok hozzák be az iskolákba a tudásukat.

Ezen felül az oktatás rendszerébe fontos olyan eszközöket behozni, amelyek lehetőséget teremtenek az új tartalmak megjelenítésére a képzésben. Ez a most bejelentett fejlesztés is erre példa.

Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja elmondta, a centrum már víziójában is megfogalmazta, hogy vállalatokkal együttműködve szeretnének olyan innovatív képzéseket adni a diákoknak, ami versenyképes tudást biztosít számukra a munkaerőpiacon.

Közölte, a Legrand Zrt.-vel 2015-2016 óta tart az együttműködés, ennek részeként - a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban - az elmúlt években a most átadott szaktanteremmel együtt 3 új terem készült el, a fejlesztések értéke együttesen 110 millió forint.

A Legrand Zrt.-vel való együttműködés eredményeként a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban kialakították az Euroskillsen induló versenyző felkészítését szolgáló termet, a KNX-termet, ahol a diákok az okos eszközök, okos otthonok programozási megoldásairól tanulnak, illetve a most átadott erősáramú szaktantermet, ahol villanyszerelőket és technikusokat képeznek.

Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vállalat az épületek elektromos és digitális infrastruktúrájával foglalkozik, 1992 óta vannak jelen Magyarországon.

A sajtótájékoztató végén a 3 terem közös működtetéséről együttműködési szerződést írt alá Bánátfy Andrea, a BKSZC főigazgatója, Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja és Károlyi László.
(MTI)

Galériánk

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!