Új üzemet adott át a tetőfedő lemezeket gyártó TRM Pro Kft. Gyermelyen

Gazdaság, 2024.05.31

Átadta új üzemét a TRM Pro Kft. pénteken Gyermelyen, ahol kétmilliárd forintos beruházással hozott létre egy 2000 négyzetméteres gyártóbázist.

Tóth Zoltán ügyvezető az MTI-nek elmondta, az új csarnokban bővíthetik trapézlemez- és cserepeslemez-gyártmányaik választékát, építőipari cégek stratégiai partnerévé válhatnak, és bővíthetik piacaikat Ausztriában, illetve Szlovákiában.

A beruházáshoz a társaság csaknem 970 millió forint támogatást nyert el. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében európai uniós és magyar társfinanszírozás keretében valósult meg.

A TRM Pro Kft. főleg trapéz- és cserepeslemezek gyártásával, azok tartozékaival és szendvicspanel-forgalmazással foglalkozik, termékeit ZenSteel márkanév alatt forgalmazza. A két magyar magánszemély tulajdonában lévő vállalkozás Gyermelyen készíti termékeit, hengereltacéllemez-tekercsekből, közel 100 főt foglalkoztatva.

A TRM Pro Kft. a nyilvánosan elérhető adatok szerint 2022-ben 7,7 milliárd forintos árbevételt ért el 786 millió forint adózás előtti eredménnyel. 2023-ban 5,5 milliárd forint volt az árbevétel 217 millió forintos eredmény mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!