Vadászati világkiállítás - Jól sikerültek a vadászkutyás rendezvények

Gazdaság, 2021.10.11

Jól sikerültek a vadászati világkiállítás kutyás rendezvényei - mondta Sándor Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara kinológiai szakbizottságának elnöke, a világkiállítás vadászkutyás divíziójának vezetője az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon hétfőn, a kulturális fesztivál színpadán tartott Vadász talk showban.

Kiemelte, büszkék arra, hogy ezeket a programokat megrendezhették, és utalt arra, hogy az 1971-ben tartott vadászati világkiállításon 3 kutyás rendezvény volt, most 13-at tartottak, köztük több vadászkutya munkaversenyt külső helyszíneken - tette hozzá.

Az MTI-nek Sándor Gyula elmondta, a kutyás rendezvények sikerét mutatja, hogy jelentős szakmai és külsős érdeklődés mutatkozott a programok iránt. A vadászkutya fajtákkal foglalkozó hazai és nemzetközi szakemberek egyaránt eljöttek a vadászkutya rendezvényekre, versenyekre.

Hangsúlyozta, minden verseny szakmai visszhangja jó volt, a szakemberek jól megszervezettnek, gördülékenynek, az idővel megfelelően gazdálkodónak tartották a programokat.

Hozzátette, a bírók és szervezők egyaránt bizonyították, hogy ezen a szinten is tudnak korrektül dolgozni, a versenyző magyar kutyák helyezései pedig jók voltak.

Sándor Gyula kitért arra, hogy a világkiállításhoz kapcsolódóan a hétvégén tartják az erdélyi kopó vadászkutyák összetett versenyét péntek és vasárnap között, és várhatóan ezt is hasonló érdeklődés kíséri majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!