Varga Mihály: 15 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a hazai ruha- és kreatív ipar

Gazdaság, 2021.06.09

Tizenöt milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a hazai ruha- és kreatív ipar - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán.

A közösségi oldalán közzétett videóban a tárcavezető elmondta, hogy az ágazat 100 ezer embernek ad munkát az ország minden táján, az itt működő, jellemzően kis- és közepes vállalkozások közül egyre több jelenik meg a világ piacain. A hazai ruha- és kreatív ipar termékeinek 80 százalékát külföldön értékesíti, ez az egyik legnagyobb exportképességű ágazat.

A kormányzat ezért úgy döntött, hogy fejlesztési forrásokkal is hozzájárul az ágazat beruházásaihoz. A Ginpo és Vekop programok 15 milliárd forintos forrásaiból 300 hazai vállalkozás fejlesztéseit tudják támogatni, ez nagyjából cégenként 5 és 150 milliós segítséget jelent - mondta Varga Mihály, hozzátéve: ebből a forrásból új eszközöket tudnak vásárolni, bővíthetik kapacitásaikat.

A gazdaság újraindítását minden olyan beruházás segíti, amely munkahelyeket, exportlehetőségeket jelent, ezért a támogatások kifizetését gyorsított eljárással megkezdték - közölte a pénzügyminiszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!