Varga Mihály: bővül az elektromobilitási együttműködés Horvátországgal

Gazdaság, 2018.01.25

Bővül a magyar-horvát elektromobilitási együttműködés, a két ország vizsgálja az elektromobilitási startégiák összehangolásának lehetőségét is - közölte Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Martina Dalic horvát miniszterelnök-helyettest.

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország kész megosztani tapasztalatait a horvát féllel az elektromobilitást ösztönző szabályozási környezetről vagy a közösségi közlekedésben használt elektromos autóbuszflottáról.

Martina Dalic a II. Regionális Digitális Csúcstalálkozón kijelentette: vizsgálják a csatlakozás lehetőségét ahhoz magyar kezdeményezéssel létrejött regionális sartup együttműködéshez, amelyet a visegrádi államok az I. Regionális Digitális Csúcstalálkozó alkalmával írtak alá, és amelyhez már Szlovéniai is csatlakozott.

Varga Mihály találkozott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal is, aki - mint írták - üdvözölte a digitalizációt és az elektromobilitást támogató magyar lépéseket. A közlemény szerint mindketten egyetértettek abban, hogy növelni kell a digitalizáció szerepét az uniós fejlesztéspolitikában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!