Visszatért Magyarországra az Andersen adó- és jogi tanácsadó

Gazdaság, 2020.07.11

Visszatér Magyarországra az Andersen nemzetközi adó- és jogi tanácsadó cégcsoport az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda júliusi egyesülésével - közölte az Andersen Adótanácsadó Zrt. szombaton az MTI-vel.

A cég közleményében hangsúlyozta, a függetlenül működő és globális szakértői háttérrel rendelkező Andersen Magyarországon is vonzó üzleti alternatívát kínál a piacot uraló nagy nemzetközi tanácsadó cégek mellett.

"Az Andersen a piaci gyakorlattól eltérően úgy végez adó- és jogi tanácsadást, hogy közben nem kell a könyvvizsgálat miatti összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel lennie" - idézték a közleményben a társaság vezérigazgatóját, Radnai Károlyt.

A Szabó, Kelemen és Társai Andersen Ügyvédi Iroda irodavezető partnere, Kelemen László szerint a "BIG4" mellett a magyar piacon jelenleg nincs ilyen szoros és ilyen méretű összefonódás adótanácsadó és ügyvédi iroda között - olvasható a tájékoztatásban.

A társaság közleménye alapján a két cég együttesen 90 munkatárssal, köztük mintegy 70 adó- és jogi szakértővel rendelkezik, amivel egyértelműen felzárkózott a legnagyobbak mellé.

Közölték, Magyarországgal egy időben összesen 11 európai országban hajtanak végre még hasonló névváltást. Az Andersen csoportnak 2014-ben mindössze két európai irodája volt, azonban ez a szám mára 50 helyszínre emelkedett, ahol kétezer munkatárs dolgozik - emlékeztettek, majd hozzátették, az Andersen globálisan 177 helyszínen több mint ötezer munkatárssal van jelen a piacon.

A cégcsoport, amelyet WTAS (Wealth and Tax Advisory Services USA) néven 23 volt Arthur Andersen adótanácsadó alapított 2002-ben, 2014-ben vette fel újra az Andersen nevet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!