48 perc - Berlusconi fantasztikus figura volt

IT/Tudomány, 2023.06.16

Mit hagyott ránk az utánozhatatlan életpályát maga mögött tudó olasz politikus, Silvio Berlusconi? - tették fel a kérdést az M1 aktuális csatorna és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc - Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásában.

Ezúttal Kálomista Gábor producer, a Thália Színház ügyvezető igazgatója, Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, valamint Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője beszélték meg a hét legfontosabb eseményeit.

Mielőtt Berlusconi színre lépett, súlyos politikai válság volt Olaszországban. Az ő érdeme, hogy a romokban heverő olasz jobboldalt összerakta és sikerre vezette - mondta Fodor Gábor. Azt viszont hozzátette, nem hiszi, hogy az extravaganciája követendő példa lenne a konzervatív jobboldal számára.

Lánczi Tamás felvetette, azt talán viszont lehet értékelni Berlusconiban, hogy soha nem volt képmutató, amivel Fodor Gábor is egyetértett.

"Fantasztikus figura volt" - jelentette ki Kálomista Gábor.

Mráz Ágoston mindezt azzal egészítette ki, hogy bár Berlusconi valóban extravagáns karakter volt, amikor kellett, háttérben tudott maradni a jobboldal egysége érdekében.

A következő téma az volt, hogy az uniós miniszterek tanácsa a napokban elfogadott egy migrációs paktumot, amely felmelegítése a kötelező migránskvóták tervének.

Ezzel kapcsolatban Mráz Ágoston Sámuel kifejtette, erről még az Európai Parlamentnek (EP) is szavaznia kell, mely testületről tudni lehet, hogy még nagyobb balliberális túlsúly van benne, mint a tanácsban. A Nézőpont Intézet vezetője szerint ezért a 2024-es EP-választások idejére döntés fog születni.

Mráz Ágoston Sámuel abszurdnak nevezte, hogy anélkül hoztak egy Magyarországot súlyosan megterhelő döntést, hogy hazánkat megkérdezték volna erről.

Kálomista Gábor szerint, az uniós döntéshozók csak statisztikai adatokat látnak, az emberi sorosokat és méltóságot nem nézik, az érző embereket a politikai céljaikra használnak fel.

A producer úgy fogalmazott, emberek sorsáról döntenek azok feje felett, "összelapátolnak migránsokat és azt mondják, hogy te holnaptól Magyarországon laksz, te Szlovákiában laksz.hogy gondolják ezt?".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!