Átadták a 2020-as Junior Prima magyar tudomány kategória díjait

IT/Tudomány, 2020.12.10

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában. A díjazottakról a kutatóintézetektől érkezett jelölések alapján szakmai zsűri döntött - tájékoztatta az MFB az MTI-t csütörtökön.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok munkájának elismerésére. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank, amely társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategóriájának megalapításában.

A díjat olyan 33 évnél fiatalabb kutatók, tudósok érdemlik ki, akiknek tudományos munkássága elismerésre méltó és követendő példát állít kortársaik elé.

A hagyományoknak megfelelően a díjazottak személyére idén is elismert tudósok, professzorok, intézményvezetők tettek javaslatot. Az MFB felkérésére egy szakmai bizottság a jelöltek hazai és nemzetközi eredményeit, publikációit, valamint kutatásaik újszerűségét is mérlegelte a díjak odaítélésekor.

Ebben az évben Bajusz-Rácz Anita (vegyészet), Horváth András Attila (orvostudomány), Józsa Viktor (gépészmérnöki tudományok/tüzeléstechnika), Kolossváry Márton (orvostudomány), Kriskovics Levente (csillagászat), László Zsófia (biológia), Mátyás Csaba (orvostudomány), Nagy Péter (elméleti és fizikai kémia), Nemes Gergő (matematika), valamint Szigeti Tamás (vegyészet) kapta az elismerést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!