Az Oracle növelte bevételét, míg nyeresége csökkent a pénzügyi éve harmadik negyedévében

IT/Tudomány, 2022.03.11

Csökkent az Oracle Corporation nyeresége, miközben bevétele növekedett a 2022-es pénzügyi évének harmadik negyedévében a cég honlapján publikált beszámoló alapján.

Az informatikai szolgáltató konszern nettó nyeresége az egy évvel korábbinál 54 százalékkal kisebb, 2,3 milliárd dollár lett a harmadik negyedévében.

A vállalat 10,5 milliárd dollár bevételre tett szert a februárral zárult három hónapban, 4 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál. Árfolyamhatások nélkül a bevétel 7 százalékkal nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevétel dollárban 5 százalékkal, változatlan devizaárfolyamon 8 százalékkal 7,6 milliárd dollárra nőtt. A felhőalapú licencekből és egyéb licencekből származó bevétel 1 százalékkal, árfolyamhatások nélkül 4 százalékkal 1,3 milliárd dollárra nőtt.

A harmadik negyedéves működési eredmény amerikai számviteli szabvány szerint 3,8 milliárd dollár volt a pénzügyi év harmadik negyedévében, 1 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A bevételarányos jövedelmezőség 36 százalék lett.

"A harmadik negyedévben az Oracle változatlan devizaárfolyamon számolva több mint 7 százalékos bevételnövekedést ért el, ez a legmagasabb negyedéves organikus bevételnövekedési arány azóta, hogy megkezdtük a felhőre áttérést" - mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója.
https://investor.oracle.com/investor-news/news-details/2022/Oracle-Announces-Fiscal-2022-Third-Quarter-Financial-Results/default.aspx
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!