Biztosítsd be otthonodat egy jól funkcionáló kommunikátor segítségével!

IT/Tudomány, 2020.04.13

Az emberek elsődleges szükségletei közé tartozik a biztonság utáni vágy kielégítése, mely egyfelől a testi épség biztosítását jelenti, valamint a tárgyi értékeinek a megőrzését.

netker8.eu Ennek érdekében szerel be többpontos zárat, húz háza köré kerítést vagy installál különböző riasztórendszereket.

A riasztórendszerek nem csak betörést jelezhetnek, hanem például a levegő különböző anyagokkal való szennyezettségét - házban kialakult tűz esetében a füstöt, míg hibás gázkészülék esetében a mérgező szén-monoxid levegőbe jutását egyaránt. Így minden esetben életeket menthet. A riasztórendszerek zökkenőmentes működéséhez és a gördülékeny kommunikáció és jelzés biztosítása érdekében szükség van egy hatékony kommunikátorra.  

Mit tud egy kommunikátor?

Riasztórendszer esetében egy jól funkcionáló kommunikátor képes a háztulajdonos mobiltelefonjára egy alkalmazás segítségével távolról értesítést küldeni, aki ezáltal hatástalaníthatja a rendszert, vagy ellenkező esetben élesítheti is, valamint a hozzákapcsolt eszközök irányítását és monitorozását is lehetővé teszi. A kommunikátor ebben az esetben a távfelügyelet felé is továbbítja a jelzést.  

Vásárláskor érdemes tüzetesebben megvizsgálni a választékot, mivel nem minden gyártó riasztórendszerével kompatibilis egy-egy kommunikátor. Kommunikációjának formáját tekintve adatbusszal vagy soros porton keresztül képes jelezni, így a jelzés ideje nagyban megrövidül és pár másodpercen belül értesülhetünk aktivitásáról. Ebben az esetben a készülék képessé válik a riasztóközpont nyelvének az olvasására, így képes lesz továbbítani az érzékelt eseményeket a beállítások alapján.

Beállítások fontossága

GSM vagy 2G/3G/4G mobilhálózaton keresztül működik az eszköz, így működése gördülékeny. Ezek az eszközök kompatibilisek az összes úgynevezett Contact ID formátumban kommunikáló riasztóközponttal. Konfigurálása gyors és egyszerű, mivel mind USB-n keresztül, mind az első beállítást követően távolról - egy konfigurációs szoftver segítségével is lehetséges. Abban az esetben, ha az eszköz elveszítené az elsődleges csatornával a kapcsolatot, akkor automatikusan a második biztonsági csatornára vált, így nem kell félni attól, hogy a jelzés valamilyen okból kifolyólag elmarad. Mindemellett akár 3 hozzáférési szint is beállítható a modul irányításához, legyen az adminisztrátori, telepítői vagy felhasználói profil.

Amennyiben te is szeretnéd riasztórendszered megbízhatóságát megalapozni és hatékonysága mellett megbizonyosodni pontosságáról egyaránt, akkor keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos kiegészítő és alkatrész közül válogathatsz.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!