Ezért érdemes saját asztali számítógépet összeállítani

IT/Tudomány, 2020.12.20

Manapság már sajnos nagyon sokan nem is tudják, hogy saját asztaliszámítógép-konfigurációt is összeállíthatunk.

CPU Rengetegen leírták már az asztali gépeket. Sokaknak fontos az, hogy hordozható legyen egy eszköz, vagy akár a zsebben is elférjen. És ezért hajlamosak bizonyos kompromisszumokra is. Persze nem azt mondom, hogy a hordozható számítógépeknek és a csúcskategóriás, hatalmas fejlődésen átesett okostelefonoknak nincs meg a helyük. Egyértelmű, hogy megvan, és vétek lenne nem használni, nem kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.

Ugyanakkor nem szabad szem elől téveszteni azt a tényt, hogy ezek az eszközök szolgálnak ki minket. Épp ezért a mi igényeinknek kell megfelelniük, a lehető legkisebb kompromisszummal. Na ebben teljesít nagyon jól egy saját magunk által (vagy saját magunknak) összeállított számítógép. Lássuk, mi minden szól a saját asztali számítógép összeállítása mellett!

Olcsóbb, nagyobb teljesítmény

Kétségkívül megvan az asztali számítógépeknek az az előnyük, hogy kompromisszummentes teljesítményre képesek. Nem kell a teljesítményüknek fizikai korlátot szabni, nem kell az alkatrészeiket egy nagyon kicsi helyre bepréselni, mint egy laptop esetén. Persze manapság már nagyon sok mindent megoldanak laptopméretben is, de ennek meg is kérik az árát. Ugyanazt a teljesítményt kedvezőbb áron megkapjuk asztali számítógép esetén, mint hordozható társánál.

A hatalmas teljesítménykülönbség a monitor esetén mutatkozik meg igazán. Olyan eszméletlenül szép, részletgazdag, színhű monitorokat lehet már kapni, melyek kenterbe verik bármelyik laptopkijelzőt, főleg, ha a méretét is nézzük. Egyszerűen nem tudnak versenyezni a laptopok kis kijelzői az óriási, kifogástalan megjelenítésre képes monitorokkal. És egy gamer számára vagy egy kép-, illetve videószerkesztéssel foglalkozó szakembernek ezek akkora előnyök, amik perdöntőek.

Egyedi igények kielégítése

A legfontosabb az, hogy tudjuk, mire szeretnénk használni az asztaliszámítógép-konfigurációnkat. Enélkül ne is kezdjünk bele az alkatrészek böngészésébe. Ha van határozott elképzelésünk, akkor viszont irány az előző link, keresse fel a PCbolt.eu csapatát! Ők még az összeszerelés terhét is leveszik a válláról, ha ezt szeretné.

A saját igény meghatározása azért fontos, mert nem minden feladatra, célra ugyanazok az alkatrészek lesznek megfelelőek. Pl. egy gamer számára nagyon fontos lesz a hatalmas grafikai teljesítmény, egy irodai munkához viszont nincs rá szükség. Egy Photoshopos szerkesztéshez hatalmas memóriára van szükség, internetes böngészéshez és levelezéshez viszont közel sem.

Bővíthetőség, cserélhetőség

Ahogy összerakta saját számítógép-konfigurációját, úgy van lehetősége később bővíteni azt vagy cserélni egyes részeit. Na ezt a legtöbb laptopnál nem teheti meg. Így nem kell később sem cserélnie számítógépét, elég fejleszteni azt.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!