Kutatók éjszakája - Szerdán este kezdődik a regisztráció

IT/Tudomány, 2021.09.14

Szerda estétől olvasható a Kutatók Éjszakája programkínálata a rendezvény honlapján. Ettől az időponttól regisztrálhatnak az érdeklődők azokra az eseményekre is, amelyekre csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők.

Idén a tervek szerint újra személyes részvétellel rendezik meg a Kutatók Éjszakáját szeptember 24-én és szeptember 25-én. Az eseménysorozathoz az ország számos pontjáról 75 intézmény - kutatóintézet, egyetem, iskola, kis- és nagyvállalat csatlakozott. Eddig összesen több mint ezer programot hirdettek meg a szervező intézmények, de ez a szám az esemény kezdetéig még növekedhet - olvasható a szervezők keddi közleményében.

Mivel a személyes részvétel sok esetben - a helyszín befogadó képessége miatt - csak korlátozott számú érdeklődő számára lehetséges, sok programon idén is csak előzetes regisztrációval lehet részt venni.

Az egyes programokra a regisztráció szerdán 20.00 órakor kezdődik és szeptember 23-án éjfélig tart a kutatokejszakaja.hu oldalon.

Az elmúlt két évben megszokottak szerint sok helyen lesznek programok a következő napon is.

Tavaly a járványhelyzet miatt a Kutatók Éjszakája programjain csak a világhálón keresztül, online lehetett részt venni. A szervezők közlése szerint idén a járványügyi korlátozások szigorú betartása mellett rendezik meg a programot. A tavalyi tapasztalatokra építve számos részt vevő intézmény azonban a világhálón keresztül is hozzáférhetővé teszi a programjait, ezzel lehetővé téve a távolban levőknek is a részvételt, valamint azt, hogy számos előadást, kísérletet az esemény utáni időszakban is meg lehessen tekinteni.

Az eseménysorozatot az idén alakult Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!