Neumann 120 - Kutatói pályázatot hirdetnek főiskolásoknak és egyetemistáknak

IT/Tudomány, 2023.02.09

Kutatói pályázatot hirdetnek Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a tudós élete és munkássága iránt érdeklődő főiskolásoknak és egyetemistáknak - közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel.

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány közös felhívását olyan fiatal, Kárpát-medencei magyar főiskolai vagy egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára hirdetik meg, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy tudományos területen is kipróbálják magukat - mondta el az MTI-nek Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kiemelte: a Neumann 2023 programsorozat keretein belül meghirdetett pályázatban résztvevőknek a megadott témakörök közül választva, először a téma kutatási tervét kell vázolniuk legfeljebb egy oldalban. A zsűri pozitív elbírálása esetén a résztvevők munkájukat tanulmány formájában is kidolgozhatják.

A legjobbnak ítélt kutatási munkákat alkotóik május közepén, tudományos konferencia keretében, előadás formájában is bemutathatják.

A választható témák között szerepel egyebek mellett: Neumann János, a matematikus; Neumann János és a hidrogén; Neumann János és a számítógép; Neumann János és a haditechnika, illetve a közlekedés; Neumann János és a közgazdaságtan (egyensúlyi elmélet és játékelmélet); Neumann János és a kvantummechanika; Neumann János megítélése a világban; Neumann és a mesterséges időjárás, valamint a Neumann szondák szerepe.

Az első helyezett 500 ezer, a második helyezett 250 ezer, a harmadik helyezett 100 ezer forint pénzjutalomban részesül, de kiosztanak tíz 50 ezer forint értékű különdíjat is.

A konferencia résztvevői számára a lakiteleki népfőiskola szállást és teljes ellátást biztosít.

A kiválasztott témakör rövid összefoglalójának beküldési határideje: február 20-a. További részletek a Népfőiskola Alapítvány honlapján, a https://www.nepfolakitelek.hu/ oldalon olvashatóak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!