Október 11-ig várják a jelöléseket a Gábor Dénes-díjra

IT/Tudomány, 2023.09.26

Október 11-ig várja a felterjesztéseket a Novofer Alapítvány kuratóriuma a Gábor Dénes-díjra - hangzott el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában kedden.

Az 1989-ben alapított elismerésre javaslatot tehetnek többek között korábbi díjazottak, gazdasági társaságok, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények, kamarák és egyesületek. A Gábor Dénes-díjak alapvető célja a névadó életpályájával szimbolizált, innovatív magatartás elismerése. Az elismeréssel pénzjutalom is jár - hangzott el a műsorban.

Jamrik Péter, a Gábor Dénes-díj alapítója a műsorban kérdésre válaszolva elmondta: a díj presztízsét a díjazottak adják, akik Magyarország legkiválóbb kutatói, feltalálói. Felidézte, hogy 1989 óta 271-en kapták meg az elismerést. Kitért arra, hogy a Gábor Dénes-díj mellett kifejezetten a fiatalokat célozza meg a Novofer Alapítvány Gábor Dénes Szellemi Örökség Programja, a 75 éven túli korosztály képviselői számára pedig életműdíjat alapítottak.

Tájékoztatása szerint a Gábor Dénes-díjra egy felterjesztő és két ajánló tehet javaslatot. A felterjesztésnek tartalmaznia kell a jelölt szakmai életrajzát és tevékenységének leírását. A felterjesztéseket elektronikus formában lehet benyújtani október 11-ig.

Elmondta, hogy az elismerések odaítéléséről a Novofer Alapítvány hat tagú kuratóriuma dönt az eredményes kutatói munka alapján. A kuratórium elnöke Bendzsel Miklós. A díjakat decemberben adják át a Parlamentben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!