Koronavírus - DK: a kormány a kínai vakcina erőltetésével veszélybe sodorta az időseket

Koronavírus, 2021.07.16

A DK szerint Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése a koronavírus elleni harmadik oltás lehetőségéről, annak a nyílt beismerése, hogy a kormány "veszélybe sodorta a kínai vakcina erőltetésével" az időseket.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő péntek reggel azzal büszkélkedett a Kossuth rádióban, hogy az Európai Unióban Magyarországon lesz elsőként harmadik oltás. A miniszterelnök arról azonban nem beszélt, hogy ennek az az oka, hogy az unióban sehol másutt nem oltottak azzal a kínai vakcinával, ami "a kutatások szerint védettség nélkül hagyta a beoltott idősek nagyon jelentős részét" - fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Közölte, pártjuk újra benyújtja a szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatát. Azt is lehetővé kell tenni, hogy azok az idősek, akik a bizonytalan hatékonyságú kínai vakcinából kaptak, harmadik oltásként kérhessenek Pfizert, Modernát vagy bármilyen nyugati oltóanyagot - tette hozzá a képviselő. Arra is felszólította a kabinetet, hogy minden 60 évesnél idősebb ember számára biztosítson ingyenes antitestvizsgálatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!