Koronavírus - DK: a kormány adjon útmutatást a megmaradt oltóanyagok felhasználásáról!

Koronavírus, 2021.01.20

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, sürgősen adjon pontos útmutatást az oltóközpontoknak a kiolvasztás után megmaradt koronavírus elleni vakcinák felhasználásáról.

A DK szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Átlátszó.hu oldalnak egy neve elhallgatását kérő budapesti orvos elmondta, a "katasztrofális szervezetlenség és az oltási stratégia hiánya miatt" a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi. Barkóczi Balázs hozzátette, az orvos közlése alapján egyáltalán nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott, de fel nem használt oltóanyaggal.

A politikus felhívta a figyelmet, a nyilatkozó arról is beszámolt, szerették volna, ha az intézményben fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait oltják be ezekkel a vakcinákkal, de erre nincs lehetőség.

Barkóczi Balázs elképesztőnek nevezte, hogy miközben rengetegen várnak oltásra, azért "dobálják ki az oltóanyagot", mert azt a központi utasítás hiánya miatt nem merik felhasználni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!