Koronavírus - DK: élesítsék az EU-s zöld útlevelet!

Koronavírus, 2021.06.30

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy még szerdán élesítse az úgynevezett EU-s zöld útlevelet Magyarországon.

Dobrev Klára DK-s európai parlamenti (EP-) képviselő szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón azt ígérte, július 1-jével Magyarországon is hatályba lép a zöld útlevél.

Hozzátette, a miniszter azt is megígérte, hogy ezen a héten tájékoztató kampány indul, de tájékoztató kampánynak vagy előkészületnek "még a nyomát sem láttam".

Az uniós igazolvány rendszere az egész EU-ban egyszerre, július 1-jén indul, de "Orbán mulasztása miatt" már megint a magyarok kerülnek hátrányos helyzetbe - jelentette ki Dobrev Klára.

Az EU-s zöld útlevél nélkül nagyon problémás és költséges belépni a legtöbb nyugat-európai országba, PCR-tesztet kell csináltatni vagy esetleg karanténba kell vonulni - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus, pártja miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, annak a kétmillió embernek a számára is megoldást kell találni, akiket keleti vakcinákkal oltottak be, mert az ő oltásukat egyelőre nem fogadják el az EU-ban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!