Koronavírus - Dömötör: a baloldali pártok sokadjára bizonyítják, hogy nem lehet rájuk számítani

Koronavírus, 2021.02.18

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket az újraindításról.

"Mára világossá vált, hogy a baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket az újraindításról. Sokadjára bizonyítják, hogy érzéketlenek az emberéletek és a munkahelyek védelme iránt. Sokadjára bizonyítják, hogy nem lehet rájuk számítani" - fogalmazott csütörtöki közleményében Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: az Európai Unió országai közül Magyarországon érhető el a legtöbb vakcina; áprilisig szeretnének mindenkit beoltani, aki regisztrált és jelentkezett az oltásra, így rövidesen dönthetnek az ország újraindításáról is.

A kormánynak fontos a magyar emberek véleménye, az online konzultáció pedig lehetőséget ad arra, hogy minden magyar ember elmondja a véleményét az újraindítás meghatározó kérdéseiről, így többek között a védettségi igazolványról, az éttermek és sportlétesítmények újranyitásáról vagy az este 8 óra utáni kijárási korlátozásról - jelezte az államtitkár, aki arra kért mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Az államtitkár arra reagált, hogy a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös nyilatkozatban szólította fel a kormányt: ne használja adatgyűjtésre a védőoltás-regisztrációt, és "propagandakonzultáció" helyett mutasson be világos cselekvési tervet az ország újraindítására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!