Koronavírus - Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be egy Kolozs megyei hegyi faluban

Koronavírus, 2021.08.25

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi bizottság éjszakai kijárási tilalmat vezetett be csütörtöktől Meregyó (Margau) községben, ahol az elmúlt napokban 12 ezrelék fölé ugrott a koronavírusos fertőzöttségi ráta.

Az Erdélyi-szigethegység lábainál fekvő Meregyó az első olyan romániai település, ahol a járvány negyedik hullámának a megjelenése miatt kellett korlátozó intézkedéseket bevezetni.

A katasztrófavédelmi bizottság szerdai döntése értelmében a község lakói csakis indokolt esetben hagyhatják el lakásaikat este nyolc és hajnali öt óra között, az üzletek csak délután hat óráig tarthatnak nyitva.

A katasztrófavédelmi bizottság már egy nappal korábban elrendelte a vendéglők, kocsmák bezárását, betiltotta a rendezvények tartását a községhez tartozó településeken.

Az 1500 lakosú községhez több olyan kis hegyi falu tartozik, ahol a turizmus fontos bevételi forrásnak számít. Havasrekettye (Rachitele), Doda Pilii és Ic Ponor településeken keresztül vezet az út Kolozsvár irányából a Pádis-fennsíkra.

A fertőzöttségi rátán Romániában az elmúlt 14 napban regisztrált megbetegedések ezer lakosra vetített számát értik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!