Koronavírus - Ellenzék: a kormány ismét meghátrálni kényszerült

Koronavírus, 2022.03.03

Az ellenzék úgy látja, hogy az Orbán-kormány engedni kényszerült, részben feloldotta a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, amelyet a pártszövetség egy hete kezdeményezett.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írták, hogy a kormány azonban fenntartott "egy sor", a szabadságot továbbra is fölöslegesen korlátozó intézkedést.

Meg kell szüntetni a veszélyhelyzetet, amelyhez kapcsolódóan több szükségtelen intézkedés, például a sztrájktilalom is érvényben van - tették hozzá. Szerintük a kormány csak a politikai nyomás miatt oldotta fel a korlátozó intézkedéseket, ha "rajtuk múlik, akkor a kötelező oltást is bevezetnék".

Azt írták, hogy a pártszövetség hasonló részsikereket ért el a kormány eddig oroszbarát külpolitikájában is: Orbán Viktor miniszterelnök "naponta kényszerül arcvesztésre" és a "Vlagyimir Putyin orosz elnököt még néhány hete is nyíltan éltető, az európai és magyar érdekeket egyaránt áruló külpolitika" meghátrálni látszik.

Az ellenzéki pártok követelik, hogy Orbán Viktor hagyjon fel a "hintapolitikával" és álljon a Nyugat oldalára, ahova a magyar emberek tartozni szeretnének.

"Szabad országot akarunk, és szabad országot fogunk építeni április 3-a után. A mi értékválasztásunk világos és egyértelmű: Putyin helyett Európa, Kelet helyett Nyugat, háború helyett béke!" - írta a pártszövetség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!