Koronavírus - Enyhültek a kézilabdázó Bánhidi Bence koronavírusos tünetei

Koronavírus, 2020.09.23

Jelentősen enyhültek Bánhidi Bence válogatott kézilabdázó koronavírusos tünetei.

"Most már sokkal jobban vagyok, az elmúlt két nap sokkal jobban telt, mint az előző négy-öt. Az nagyon szenvedős volt. Már csak annyi tünetem van, hogy nem érzek szagokat, ízeket, most már csak ezzel küszködök" - nyilatkozta az M4 Sport szerdai, Sporthíradó című műsorában a MOL-Pick Szeged beállója.

Hozzátette, nem gondolta, hogy a koronavírus még egy sportoló szervezetében is ilyen erős, hiszen őt egy nap alatt ledöntötte a lábáról.

A januári Európa-bajnokság, valamint a legutóbbi Bajnokok Ligája-szezon álomcsapatába is beválasztott játékos emlékeztetett, addig nem hagyhatja el az otthonát, amíg két negatív tesztet nem produkál.

Mint mondta, jövő hétfőn kezdik tesztelni, a második negatív eredmény után még két hétig nem szabad komolyabb testmozgást végeznie, utána pedig kardiológiai vizsgálatok következnek. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor a két negatív teszt után négy héttel kezdheti el fokozatosan terhelni a szervezetét.

Bánhidi elárulta, november elején vagy közepén szeretné újrakezdeni az edzéseket, és reméli, hogy nincs veszélyben a szereplése a januári, egyiptomi világbajnokságon. Hozzáfűzte, csinálnia kell majd egy újabb alapozást, hogy újra olyan erőbe kerüljön, amilyenben volt.

A beálló múlt csütörtökön jelentette be, hogy megfertőződött a koronavírussal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!